RSS:
JK Mladost

Adresa kluba:

Džudo klub "Mladost" 78220 Kotor Varoš.

Kontakt osoba: Tatar Sejdo, trener kluba, adresa "Ul. Vojvode Radomir Putnika" 9/26, tel. 051 785-514, mob. 065 964-189.

Dostava pošte u elektronskoj formi na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , faks: 051 784-750.

Članovi izvršnog odbora: Zbog predstojećih izbora u klubu spisak će se dostaviti naknadno.

 

Trener kluba: Tatar Sejdo,

 

Sudije iz kluba: Popović Aleksandar, regionalni sudija.

Istorijat kluba:

Džudo klub "Mladost" iz Kotor Varoša, osnovan je 14.10.1970. godine pod nazivom Džudo klub "Mladost" sa sjedištem u Kotor Varošu. Osnivači i prvi treneri kluba su sadašnji trener Tatar Sejdo te Živko Kalamanda, u to vrijeme student Pravnog fakulteta u Banja Luci. Prvi predsjednik kluba je Gojko Stolić iz Kotor Varoša.

Od samog osnivanja klub je najmasovniji sportski kolektiv u Kotor Varošu, a za nekoliko godina i najuspješniji. Prije rata učestvuje u Džudo ligi BiH i uvijek je u gornjem dijelu tabele, a na pojedinačnim prvenstvima Regije i BiH, takmičari svih uzrasta iz ovog kluba, osvajaju brojne šampionske i druge medalje.

Prije izbijanja ratnih sukoba na području bivše SFRJ i BiH najbolji takmičari u ovom klubu su: Senad Hadžiselimović, Dragoljub Mikić, Vleadimir Zeba, Mato Grgić, Esad Muminović, Mustafa Mujidža, Marko Matešević, Marko Zebić, Milenko Maksimović i dr. a poslije rata: Ernest, Emil, Sladan, Damir i Arijana Tatar, Zoran Bajić, Milentije Popović, Slađana Marković, Darija Serdar, Pamela Babić, Dajana Knežević, Dragana Petrušić, Saša Višnjić, Anja Kragić, Dajana Škrbić, Zvjezdana Madžarić, Đorđe Babić, Damjan Ristić, Borislav Bogdanić i drugi.

Cijela_ekipa1

Brojnost članova kluba se tokom godine mijenja, a trenutno klub ima 109 takmičara i takmičarki od čega: 26 pionira, 15 pionirki, 10 kedeta, 12 kadetkinja, 22 juniora i 5 juniorki, 12 seniora i 7 seniorki, uz napomenu da se kvalitetniji juniori i juniorke takmiče i u konkurenciji seniora i seniorki.

Nakon rata takmičari ovog kluba se takmiče na raznim pojedinačnim prvenstvima RS, SRJugoslavije, BiH, Balkana i Evrope, a u ekipnoj konkurenciji na Kupu Republike Srpske u konkurenciji seniora i seniorki, gdje redovno zauzimaju jedno od tri mjesta u vrhu. U nastupima od završetka rata do danas, takmičari ovog kluba su osvojili 1000 medalja od čega 171 zlatnu, 238 srebrnih i 591 bronzanu. Najveći uspjeh je svakako osvajanje 6 bronzanih medalja sa prvenstva Balkana u Turskoj, Grčkoj i BiH, od čega 5 u kadetskoj i jedna u juniorskoj konkurenciji. Tatar Sladan je 1996. godine na prvenstvu Jugoslavije za pionire postao vice šampion što je tada bio najbolji pojedinačni rezultat iz RS na prvenstvu Jugoslavije, a naredne godine, 1997. osvojene su dvije bronzane medalje u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji na istom prvenstvu Jugoslavije (pionir Tatar Sladan i kadetkinja Darija Serdar). Pored toga, na mnogobrojnim turnirima organizovanim širom tadašnje SR Jugoslavije takmičari ovog kluba osvajaju pregršt medalja u raznim starosnim kategorijama oba pola.

Ekipa11

Zbog ostvarenih takmičarskih rezultata, članovi ovog kluba se redovno proglašavaju za najbolje sportiste opštine Kotor Varoš. Klub je do sada dobio više opštinskih priznanja od čega Plaketu 1996. godine povodom Dana opštine, plaketu 2003. godine od Džudo saveza Republike Srpske i dr.

Pored učešća na pojedinačnim prvenstvima RS i BiH u svim uzrasnim i težinskim kategorijama, takmičari ovog kluba učestvovali su i na prvenstvu Evrope za seniorke (Knežević Dajana) te Olimpijskim igrama mladih Evrope od 21-28.07.2007. godine u Beogradu (Ristić Damjan).

Ekipa12

Trenutno najbolji takmičar ovog kluba u muškoj konkurenciji za seniore je Bogdanić Borislav do 90 kg, a u ženskoj Madžarić Zvjezdana do 57 kg.

I pored toga što ima na raspolaganju jakao mala budžetska sredstva, te djeluje u dosta maloj i nerazvijenoj sredini, ovaj klub soada u I kategoriju džudo klubova u Džudo savezu Republike Srpske, što je veoma značajno. Jedan je od najmasovnijih džudo klubova u RS i BiH.

 
Copyright © 2018. Džudo savez RS. Designed by Trebinje