RSS:
JK Panter

panter

Ime kluba: Džudo klub „Panter“ Bijeljina

Adresa: Balkanska bb (stadion FK „Radnik“)

Internet adresa: www.judoclub-panter.com

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Telefon/faks: 055/211-466

panterlogo

Treneri:

1. Duško Jević

Dusko_JevicRođen 21.06.1957. godine u Petrovcu,po zanimanju pravnik.Džudom se bavi od 1973 godine u džudo klubu „Kadet“, a 1980 godine postaje član kluba „Željezničar“ iz Sarajeva.Nosilac crnog pojasa 5. Dan. Član je ekipe koja je postala vicešampion Evrope 1981 godine,član ekipe koja je postala treća u Evropi 1982 godine,sa klubom osvaja 3 titule prvaka SFRJ,trener mu je bio Milanko Mučibabić, savezni republički sudija,utemiljivač džudo Saveza RS. Osnivač i trener džudo kluba „Panter“ Bijeljina, sa klubom osvojio titulu šampiona RS 1998/99.Proglašen sportskim radnikom regije Semberije i Majevice za 1995 godinu.

 

 

2. Vladimir Đokić

Vladimir_DjokicRođen 30.05.1982 godine u Bugojnu,po zanimanju profesor fizičke kulture,zaposlen u OŠ „Aleksa Šantić“ u Ugljeviku. Džudoom se bavi od 1994 godine, gdje je ponikao u ovom klubu. Nosilac je majstorskog pojasa 2. Dan.Savezni republički sudija.Osvajač medalja na nivou Rs-BiH u svim uzrasnim kategorijama, a 1998/99 sa ekipom osvaja titulu šampiona RS za seniore.

 

 

Sudije:

  1. Duško Jević
  2. Vladimir Đokić
  3. Dragan Pavlić
  4. Slobodan Lakić

Istorijat: Džudo klub „Panter“ Bijeljina osnovan je 1994 godine pod imenom džudo klub „Panteri“ Bijeljina u aprilu mjesecu, inicijativni odbor za osnivanje kluba sačinjavala je grupa majstora koja je bila raseljena sa bivših prostora BiH i to: Duško Jević iz Sarajeva,Žarko Simikić iz Tuzle, Dragan Tešić iz Tuzle,Branislav Salamandić iz Lukavca, Vitomir Andrić iz Tuzle. Punu podršku formiranja kluba dao je Miodrag Vikić iz Broca,kao i Savo Dželić iz Bijeljine, koji je preuzeo materijalne pomoći kluba u osnivanju.

Trening i rad je započeo u sali Centra javne bezbjednosti Bijeljina na sedamneast strunjača, koje su skupljene od prijatelja džudo sporta, odnosno na četrdeset četri kvadrata strunjače. Prvi uspjeh kluba je osvajanje drugog mjesta na Kupu Republike Srpske na Palama 28.06.1994. godine. Prvi predsjednik kluba bio je mr Drago Vuković, a podpredsjednik Dragan Alorić. Sadašnji predsjednik kluba je Zoran Marković, a podpredsjednik dr Zlatko Maksimović.

Za godine postojanja kluba prošlo je preko 1000 članova, osvojeno je 13 Balkanski medalja.

Džudo klub „Panter“ Bijeljina je stalni član 1. Lige Republike Srpske gdje se svake godine nalazi u vrhu džudoa RS.

 
Copyright © 2018. Džudo savez RS. Designed by Trebinje