RSS:
Izvještaj sa Balkanskog prvenstva za seniore i seniorke Rumunija 2013. Štampa

Bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu za seniore za Mrdića I Balabana

 

 

Na Balkanskom prvenstvu za seniore i seniorke, koje je održano u gradu Miercurea Ciuc – Rumunija (7.septembar), bronzanim medaljama su se okitili dvojica BiH reprezentativaca iz Republike Srpske. Mitar Mrdić u kategoriji do 73 kg i David Balaban u kategoriji +100 kg.

Mitar Mrdić se u  prvom kolu sastao sa  rumunskim reprezentativcem  (Robert Florian Papp) i ovu borbu je izgubio na opomenu, koju je dobio 40 sekundi prije kraja meča. Na kraju borbe poništen mu je regularan ipon, kao da je bio poslije isteka vremena. Glavni sudija presudio je ipon, ali pomoćne sudije su ga poništile pod pritiskom publike, jer je takmičar bio iz grada domaćina. U slijedećim borbama pobijedio je Begović Miroslava iz Srbije, te Laskaris Emanouil iz Grčke, a u borbi za treće mjesto pobijedio je Mirković Jovana iz Srbije.

P9071751

P9071757

David Balaban je bio prvi u svojoj grupi gdje je pobijedio makedonskog reprezentativca (Filip Joveski) i rumunskog reprezentativca(Flavius Smeu) da bi u polufinalu izgubio od srbijanskog reprezentativca(Vladimir Gajić) te tako osvojio bronzanu medalju.

 P9071792

 P9071791

 

 

 
Copyright © 2018. Džudo savez RS. Designed by Trebinje