RSS:
JK Leotar PDF Štampa El. pošta
utorak, 17 oktobar 2017 00:00

grb 1

1.Adresa :

Judo Klub "Leotar"

Ul.Obala Mića Ljubibratića (Banje)

89101 Trebinje

Republika Srpska (BiH)

 

2. Kontakt:

Mr.Miodrag Mrdic , sp.direktor

065/904-039

Dr.Mitar Mrdic , trener

065/994-898

Milan Koljensic , presednik kluba

 

3. Email

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

4. Treneri:

Miodrag Mrdic        8. DAN

Mitar Mrdic            4. DAN

Miljan Mrdic           4. DAN

Marko Ducic          3. DAN

Arandjel Petrovic    1. DAN

Marko Rikalo         1. DAN

Stefan Milic           1. DAN

 

 

5. Sudije:

Miodrag Mrdic      8. DAN   (internacionalni)

Marko Ducic        3. DAN   (savezni)

Arandjel Petrovic  1. DAN   (savezni)

 

6.Istorija kluba:

Kadasudavne1967.,tačnije 9. avgusta te godine,Hirojuki Hino,velikan džudo sporta iz Japana,nosilac crnog pojasa drugi dan, tada juniorski prvak Japana i Andrija Habulin, Dubrovčanin, veliki poznavalac brojnih borilačkih vještina,džudoa, karatea, džiju džice, povodom proslave dvadesetogodišnjice osnivanja Desete Hercegovačke brigade u Trebinju održali promotivni trening i demonstracione borbe sa pionirima džudoa u Trebinju,malo ko je od ljubitelja sporta tada vjerovao da su to,ustvari, početni koraci formiranja jednog od najjačih i najorganizovanijih i najuspješnijih džudo klubova u BiH i sa veliki rejtingom na prostorima bivše SFRJ.

Najteže je bilo dokazati da je u pitanju početak rada jednog novog kluba i sasvim novog sporta o kome se do tada mislilo da je mješavina boksa i rvanja. Ti prvi koraci kluba bili su vrlo uspješni,a neophodna podrška od opštinskih struktura nije izostala. U tadašnjem sistemu vrijednosti, razvoj džudo sporta bio je od šireg društvenog značaja, kako je tada navedeno,posebno u jačanju odbrambene moći zemlje i vaspitanju mladih u tom smislu. Tada je naglašeno da džudo treba podržati i dati mu mjesto među odgovarajućim sportovima,jer je popularnost ovog sporta velika, uprkos tome što je za njegovo izučavanje potrebno mnogo napora i samoprijegora i što je taj put dugotrajan .

Ubrzo zatim, iste, 1967. godine dolazi do formiranja Džudo kluba „Leotar“Da bi se džudo sport što više približio mladim,organizuju se propagandni turniri i egzibicije, preko kojih su budući poklonici ovog lijepog i zdravog sporta imali prilike da se približe i upoznaju sa džudo vještinom i osnovnim karakteristikama džudoa.

Tri godine su trajale organizacione pripreme, postavljanje kluba na zdrave osnove, stvaranje i rad sa novim generacijama, talentovanim borcima koji su na takmičenjima u BiH utabanali put novim,generacijama i džudistima koji dolaze.

Prvi značajniji uspjeh u radu Džudo klub „Leotar“ je ostvario u februaru 1970. godine kada je održano X Republičko prvenstvo za juniore i nade na kome su Trebinjci osvojili tri zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje, kao i diplomu za najljepšu borbu na šampionatu. Sa najviše prvih mjesta i sa ukupno osam medalja proglašeni su najboljom ekipom na ovom šampionatu.

 

 

Poslednje ažurirano ponedeljak, 23 oktobar 2017 11:46
 
Copyright © 2018. Džudo savez RS. Designed by Trebinje