RSS:
JK Laktaši

jk_grb 

1.Adresa:

 

Džudo klub ''Laktaši''

Ul. Karađorđeva bb

78 250 Laktaši

Republika Srpska

 

2. Broj telefona:

 

065/439 - 354 Siniša Đukić

065/587-350 Duško Blažić

065/607-265 Bojana Bilak

065/985-770 Gorica Bilak

Faks: 051/532-022

 

3. E-mail adresa:

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

www.jklaktasi.com

 

 Upravni odbor kluba čini 7 članova:

  1. Duško Blažić- predsjednik

Bojana Bilak, član

Gorica Bilak, član

Dijana Zirojević, član

Biljana Petković, član

Goran Šobot, član

Mile Bojanić, član.

 

6. Treneri:

 

Duško Blažić, 5. DAN

Siniša Đukić, 3. DAN

Gorica Bilak, 2. DAN

 

7. Sudije:

 

Bojana Bilak, 2. DAN (savezni sudija)

Siniša Đukić, 3. DAN (savezni sudija)

Gorica Bilak, 2. DAN (republički sudija)

Biljana Petković, 1. DAN (republički sudija)

8. Istorijat kluba

Prije osamnaest godina tajne džudo sporta u Laktaše je početkom proteklog rata iz Bihaća donio svestrani sportista, majstor džudoa nosioc crnog pojasa 5.DAN Duško  Blažić. Osnivačka skupština kluba održana je 23.11.1992. godine. Ostalo je zabilježeno da je 06.decembra 1992. godine na prvom treningu prisustvovalo 270 polaznika džudo sporta.

Brzo potom, osnovane su sekcije u Banjoj Luci - Budžak i Trnu. Sekcija u Budžaku se osamostalila početkom 1994. godine u džudo klub ''Eurosplet'', a iste godine se sekcija u Trnu izdvaja iz matične jedinice i nastaje novi džudo klub "Jafa komerc". Iz matičnog kluba se 2000. godine izdvaja džudo klub "Policajac" Laktaši.

Dijana Vojinović je na prvenstvu SRJ u Temerinu (Srbija) 28. marta 1993. godine osvojila 3. mjesto  i to predstavlja prvu medalju za Republiku Srpsku od njenog konstitusanja, ne samo u džudou, nego u svim sportovima koji su tada obitavali.

Na izborima najboljih sportista Republike Srspek u samom smo vrhu i to: i Dijana Vojinović (1993. godine deseta, 1995. godine šesta, 1996. godine sedma  i 1997. godine deveta),  Vanja Mandić je 1995. godine bila prva, Bojana Bilak 2000. godine četvrta, i Gorica Bilak 2002. godine sedma.

Na izborima sportista Opštine Laktaši naši sportisti su jedni od najuspješnijih.

Aktivisti kluba uspjeli su da za kratko vrijeme stvore masovnu i kvalitetnu organizaciju u džudoou i sambou, a uz veliku podršku opštine Laktaši, mnogobrojnih donatora, sponzora, prerasta u organizovan i kvalitetan klub.

U periodu od  1992. godine pa do 2006. godine klub i njegovi aktivni članovi ostvarili su značajne rezultate na domaćem i međunarodnom planu takmičenja, zbog čega ispunio sve kriterijume da se uvrsti među najmasovnije i najkvalitetnije organizacije ne samo u opštini, već i u Republici Srpskoj i regionu.

Početkom 2005. godine  stasala je nova generacija džudista koji su, zahvaljujući boljim uslovima za rad, ostvarili izuzetne sportske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Klub je postao svojevrsna industrija za džudo i sambo jer je kao masovna sportska organizacija obučila preko 5 000 aktivih članova, koji su kao sportisti, treneri, sudije, ljekari, sportski i društveni radnici dali ogroman doprinos za razvoj  masovnosti i vrhunskog kvaliteta džudoa i samboa, kao i obuci pripadnika specijalnih jedinica vojske i policije. Klub je kao jedna od najorganizovanijih sportskih organizacija bio tehnički organizator više završnica lige RS, prvenstva RS za seniore, juniore, kadete i pionire, velikih međunarodnih takmičenja, zbog čega se sa svojim aktivnim članstvom i izuzetnim organizatorskim sposobnostima istakao u zemlji i inostranstvu.
Iz godine u godinu, iz dana u dan, klub preko svojih organa nastojao je da osmisli svoj plan i program rada kako organizaciono tako i stručnog rada da obezbjedi materijalno finansijske uslove  kako bi se planirani zadaci ostvarili i postigli konačan cilj.

Klub je njegovao i  njegovaće kolektivni život i rad, dobre međuljudske odnose  i ono što je najbitnije i najvažnije pored stručnog rada u klubu, vaspitno pedagoški i obrazovni rad.

Danas, klub radi u izvanrednim uslovima, ima sopstvenu moderno uređenu salu u centru Laktaša, i već su rezultati u mlađim starosnim kategirijama evidentni. Imamo odličan podmladak, koji vrijedno trenira i čije rezultate u starijim uzrasnim kategorijama tek očekujemo.

Naši džudisti su svojim rezultatima pronijeli ime ne samo opštine Laktaši, Republike Srpske, BiH, već i Jugoslavije, jer su se dugi niz godina takmičili u sastavu reprezentacije nekadašnje Jugoslavije. Ne treba zaboraviti da su naše takmičerke na pojedinim međunarodnim takmičenjima bile i jedini nosioci medalja za čitavu reprezentaciju Jugoslavije.

Neki od najznačajnijih rezultata su:

- 1995. godine Vanja Mandić je osvojila prvo mjesto na Svjetskom sambo prvenstvu za kadete (Kalinjingrad-Rusija),

-1996. godine Bojana Bilak je osvojila 1. mjesto Svjetskom sambo prvenstvu za kadete (Harkov-Ukrajina),

-1996. godine Bojana Bilak i Dijana Vojinović na Svjetskom sambo prvenstvu za seniore (Tokijo-Japan) ostvaruju izuzetan rezultat osvajanjem bronzanih medalja što ujedno predstavlja jedine dvije medalje za reprezentaciju SRJ na tom takmičenju.

-1997. godine Dijana Vojinović osvaja zlatnu medalju na Evropskom sambo prvenstvu (Panavežis-Litvanija).

-2002. godine Gorica Bilak osvaja bronzanu medalju na Svjetskom sambo prvenstvu (Aranđelovac-Srbija)

-2005. godine Gorica Bilak postaje viceprvakinja Balkana u džudou (Istanbul-Turska).

-Klub ima preko 25 osvojenih medalja na svjetskim, evropskim, svjetskim studentskim i balkanskim prvenstvima u džudoou i sambou.

- U proteklom periodu seniorke višestruki prvaci Republike Srpske (7) i pobjednici kupa RS (8).

- Seniorke ekipe DŽSK ''Laktaši'' bile su dva puta prvaci BiH i tri puta vicešampioni BiH u ekipnoj konkurenciji kao i treće mjesto u ligi SRJ.

 
Copyright © 2018. Džudo savez RS. Designed by Trebinje